16 خوراکی عالی برای زمان بیماری

به گزارش هدا بلاگ، اکنون که در فصل سرما قرار داریم و خطر ابتلا به کووید -19، آنفولانزا و ویروس سن سیشیال تنفسی افزایش می یابد زمان آن فرارسیده تا غذا های راحت و حاوی مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن تان را برای قوی ماندن بخورید.

16 خوراکی عالی برای زمان بیماری

به گزارش خبرنگاران به نقل از prevention، در ادامه به مواد غذایی ای اشاره خواهیم کرد که برای خوردن در زمانی که فرد احساس بیماری می نماید مفید هستند:

1-بلغور جو دوسر

یک قاشق پر از کره بادام، ریکوتا یا پنیر کاتیج به بلغور جو دوسر اضافه کنید تا پروتئین آن تقویت شده و به بهبودی تان یاری نموده و به آن بافت خامه ای بدهد.

2-سیب زمینی پخته شده

یکی دیگر از کربوهیدرات های آسان هضم، سیب زمینی پخته (چه سفید یا شیرین) پایه ای عالی دیگر برای یک وعده غذایی است. بیشتر افراد نمی دانند که سیب زمینی حاوی ویتامین ث یک ماده مغذی مهم برای درمان و حاوی فیبر یک ماده مغذی حمایت نماینده روده است. اگر اشتها دارید مقداری پروتئین به سیب زمینی خود اضافه کنید و روی آن را با پنیر کاتیج یا ماست یونانی پر کنید.

3-چای سبز

جدای از کیفیت تسکین دهندگی، چای به شما یاری می نماید تا تمام مایعات مورد احتیاج خود را دریافت کنید به ویژه اگر تب یا هر گونه ناراحتی معده دارید این مورد به شما یاری می نماید. هم چنین، گرمای چای برای گلودرد و درد خاصیتی معجزه آسا دارد. چای سبز به طور خاص به علت ترکیبات مفیدی که دارد سودمند است. یکی از آن ترکیبات کوئرستین است که می تواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی یاری کند.

4-عسل

چه در چای شما باشد چه در بلغور جو دوسر یا ماست چه به طور مستقیم در قاشق تان باشد عسل یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای زمانی است که احساس خوبی ندارید و ماده غذایی مفیدی برای زمانی است که احساس خوبی ندارید. بهتر است در مواقعی که احساس بیماری می کنید عسل را به چای یا آب لیموی گرم اضافه کنید. عسل گل های وحشی یا عسل مانوکا توصیه می گردد چرا که خواص ضد میکروبی شناخته شده ای دارند.

5-غلات

اگر مشکل معده دارید شیر بادام را به جای شیر لبنی انتخاب کنید تا هضم آن آسان باشد. اگر می خواهید روزتان را با یک کاسه غلات بگذرانید در پی غلاتی باشید که دست کم 5 گرم فیبر و تا حد امکان شکر کم تری در هر وعده داشته باشد. این مواد گزینه های غلات سالم خوبی برای شروع هستند.

6-اسموتی

برای بالا بردن مقدار مصرف مایعات و خوردن بعضی میوه ها و سبزیجات بدون جویدن آن این مواد را با یکدیگر ترکیب نموده و در قالب اسموتی بخورید. اسموتی معمولی بر پایه شیر بادام به علاوه موز منجمد، اسفناج و یک پیمانه کره بادام برای دستیابی به پروتئین شروع خوبی خواهند بود. هم چنین، اسموتی پیشنهادی دیگر یک فنجان آب انار، 170 گرم ماست و 1 فنجان توت فرنگی است. آب انار حاوی آنتی اکسیدان های بیش تری است که از سلول ها در برابر آسیب محافظت می نمایند. علاوه بر آن، ماست پروتئین و چربی اضافه نموده و این ترکیب را به یک وعده غذایی کامل تبدیل می نماید.

7-آجیل و دانه

اگر فرد بیمار است و اشتهای غذا خوردن ندارد خوب است که به آجیل و دانه ها روی آورد. آجیل حاوی روی است و دانه ها سرشار از ویتامین E هستند که هر دو مواد مغذی ای محسوب می شوند که برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی ضروری هستند. بادام هندی، بادام، دانه کتان و تخم کدو همگی انتخاب هایی عالی هستند.

8-شربت اقطی

اقطی میوه ای است که در طب سنتی برای حمایت از سلامت سیستم ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد و حاوی آنتی اکسیدان های قوی به نام آنتوسیانین است. اقطی خاصیت ضد ویروسی دارد و ممکن است به کوتاه کردن طول مدت سرماخوردگی یاری کند. می توانید آن را به صورت شربت میل نموده یا به ماست یا بلغور جو دوسر اضافه کنید.

9-سوپ مرغ

بهتر است باور کنید سوپ مرغ به همان مقدار که برای روح مفید است برای بدن نیز فایده دارد! سوپ ها نه تنها ارزش غذایی بالایی دارند بلکه به هیدراته نگهداشتن شما نیز یاری می نمایند. تنها سوپ درست شده خانگی را مصرف کنید تا از مواد شیمیایی مضر و افزودنی های التهابی که اغلب در سوپ های کنسرو شده از پیش ساخته یافت می شوند اجتناب ورزید. در سوپ خود پیاز و سیر بریزید که هر دو مزایایی برای سلامتی دارند. برای مثال، سیر دارای یک ترکیب ضد میکروبی است که می تواند به مبارزه با ویروس ها و باکتری ها یاری کند.

10-زنجبیل

یکی از برترین درمان ها برای آنفولانزا و سرماخوردگی مصرف زنجبیل است که از دوران باستان رایج بوده است. می دانیم که زنجبیل حاوی تعدادی ترکیبات فعال (مانند جینجرول) است که از سلامت و تندرستی کلی ما حمایت می نماید. یکی از مزایای زنجبیل کاهش دادن حالت تهوع ما می باشد که یک عارضه جانبی مرتبط با آنفولانزا است. زمانی که احساس سرفه و گلودرد دارید زنجبیل را در چای بجوشانید.

11- نان شیرینی کشمشی دارچینی

در زمان بیماری به مواد غذایی ساده و قابل هضم مانند موز، سیب و نان تست متوسل می شویم در این میان نان شیرینی کشمشی با اندکی کره غیر لبنی و مقداری دارچین نیز می تواند مفید باشد.

12-مرکبات

مرکباتی مانند پرتقال، لیمو ترش و لیمو شیرین سرشار از ویتامین ث هستند یک آنتی اکسیدان نیرومند که بسیاری از ما در هنگام بیماری آن را مصرف می کنیم. آنالیز انجام شده نشان می دهد که ویتامین ث از سرماخوردگی جلوگیری نمی نماید، اما تعداد روز هایی که افراد علائم سرماخوردگی را تجربه می نمایند بین 8 تا 9 درصد کاهش می دهد.

13-حبوبات

حبوبات مملو از ماده معدنی روی هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می نماید و حتی می تواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا یاری کند. در نتیجه، نخود، عدس و لوبیا را در وعده های غذایی قرار دهید این مواد مملو از فیبر هستند و باعث می شوند احساس سیری کنید.

14-بلغور جو دو سر با عسل

این ماده غذایی شما را به یاد دوران کودکی تان می اندازد و برای صبحانه مناسب است. یک کاسه بزرگ جو دوسر با زنجبیل تازه رنده شده و قدری عسل پیشنهادی خوب است.

هر وعده آن حاوی حدود 4 گرم فیبر بتا گلوکان است که با فوایدی مانند باکتری های سالم روده، کاهش خطر سرطان و کاهش کلسترول LDL مرتبط است. زنجبیل موجود در آن نیز به کاهش حالت تهوع یاری می نماید.

15-آب استخوان

علیرغم آن که سوپ مرغ انتخاب خوبی است آب استخوان نیز مزایای قابل توجهی دارد. هضم آن آسان است و پروتئین بیش تری نسبت به آب مرغ دارد. هم چنین می تواند به شما یاری کند هیدراته بمانید که یک عامل مهم در صورت مبتلا شدن به اسهال یا تعریق به علت تب است.

16-سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ همزده راه خوبی برای دریافت مقداری پروتئین است و ماده ای ملایم و سبک برای معده شما محسوب می گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 8 آذر 1401 بروزرسانی: 8 آذر 1401 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 3599

به "16 خوراکی عالی برای زمان بیماری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "16 خوراکی عالی برای زمان بیماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید